Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lost in translation [undomiel]

...alebo skôr perdido en la traducción
     Stretla som sa s inou kultúrou. Tentokrát s južanskou. Španieli sú v celku pohoďáci. Len tak ich stretnete na ulici a už začnú "Hola! Como estás tú?" A toho sa na Slovensku len zriedka dočkáte. O 13:30 presne načas zapakujú svoje krámiky a skôr ako pred štvrtou ich neotvoria. Do roboty skoro nevstávajú, veď načo. Len ma trošku zaráža, že robotníci tuto na susednej stavbe robia až od 10tej a pražia sa celý deň na tom slnku. Nu, iný kraj, iný mrav.
     Turisti sú tiež iný zjav. Ortuť teplomera sa ledva len tak tak vyšplhá na 30°C, more je ľadové jak šľak a oni sa tam hodia a celý sú nadšení že aké je to super. Jediná útecha je, že sú to poväčšinou rusáci a nemčúri. Aspoň viem odhadnúť či ma ohovárajú alebo nie. :))
     Španielsko je krásne. Jr tu modrá obloha, čistučké more, príjemne teplúčko. Len jednej veci nechápem - prečo sa tí španieli proste nenaučia slovensky? :D:D

Ivuškina spovednica | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014